GLAD Zoo

GLAD Zoo

GLAD Zoo

GLAD Zoo

Jeg havde min 5 årige datter med i GLAD Zoo i påsken 2024. Hendes yndlingsdyr er en dole – den asiatiske vildhund. Og som den eneste zoo i Danmark, kan man se doler i GLAD Zoo. Vi kunne have valgt dyreparker tættere på hjemmet, men at se en dole var den helt store drøm. Ud over den oplevelse var GLAD Zoo de i alt 4 timers køretur, alene i bilen med en 5 årig, værd.

 

En lille dyrepark med nærværende dyreoplevelser

GLAD Zoo tilbyder nærværende dyreoplevelser. Parken er overskuelig. Der er 80 dyrearter. Heriblandt er dyrene generelt mindre dyr, så det er ikke her du møder giraffer, næsehorn og løver. Men det er her du møder 80 forskellige dyrearter, som selv små børn ikke bliver bange for. Det er små og nærværende dyreoplevelser i verdensklasse. Min datter var helt vild med de sjove præriehunde, der var meget aktive og gravede mange huller. Og hun stornød at kunne komme ind og gå mellem kænguruer og hjorte. Det var også et kæmpe plus at parken ikke var større, end hun hurtigt selv kunne huske i hvilken retning favoritdyrerne var, når hun havde lyst til at besøge dem igen og igen.

 

Masser af leg

Det er trods alt de færreste 5 årige der gider at kigge på dyr en hel dag. Derfor var det helt perfekt, at der var mindre spredte legepladser i parken. Her blev der hoppet på hoppepude, gynget og rutchet. Og hun brugte en hel time i den store sandkasse ved indgangen fyldt med sandlegetøj. Det var et sted, hvor man kommer helt ned i tempo og bare er. Vi brugte 5 timer i parken og kunne sagtens have brugt mere. Med større børn vil det nok være en kortere zoo oplevelse.

 

Det praktiske

Der kan købes mad i pakken, dog primært pølser og nuggets. Vi valgte at tage madpakke med og der var mange gode steder at sidde og nyde madparken. Der kan også købes is. Og så er der et stort udvalg af dyrebamser.

 

En særlig zoo på den gode måde

GLAD Zoo er ejet af GLAD fonden, som driver diverse virksomheder, der alle er baseret på et tæt samarbejde mellem mennesker med og uden handicap. Glad Zoo bidrager til uddannelse af unge med særlige vilkår gennem praktik- og læringsforløb som en del af STU-uddannelsen. De ansatte inkluderer både folk med og uden handicap. Derfor kan man også godt få en særlig betjeningsoplevelse i GLAD Zoo, hvilket også gør oplevelsen helt unik. Stedet rummer i høj grad særlige vilkår og forskelligheder. Derfor vil vi også på det varmeste anbefale stedet som et turmål for folk i alle aldre med særlige vilkår eller folk der har behov for overskuelige, rummelige og genkendelige oplevelser.

Min 5 årige vil uden tvivl gerne retur. Og det skal vi klart, inden hun bliver så stor, at de større zoo trækker mere.

Og hvad så med dolerne. Dem synes hun var lidt inaktive, så det blev ikke turens højdepunkt. Det gjorde præriehundene derimod. Dem besøgte vi mange gange.

.

0-6 ÅR
100-200 Kr

Gl Møllevej 1A, 6660 Lintrup, Danmark