Kulturmuseet i Vejle

Kulturmuseet i Vejle

Kulturmuseet i Vejle

Oplev Danmarkshistorien set fra Vejle

Vejle indeholder et væld af gratis oplevelser, som er et besøg værd. Et af dem er Kulturmusset, som fortæller Danmarkshistorien – fra Oldtiden til i går – set fra Vejle. Her er et velbevaret moselig, jernaldergenstande, særudstillinger og masser af hands-on aktiviteter for børnene. Man bliver imponeret over hvor meget museum og hvor meget oplevelse man får ganske gratis.

 

Faste udstillinger

Kulturmusset indeholder en række faste udstillinger. Stedet er mest kendt for Dronning Gunhild, et moselig fra Haraldskær Mose. Hun er et af de bedst bevarede moselig i Danmark. Hun ligger i en glaskiste. Du kan få en fornemmelse af det liv hun levede med stemning og lyde fra Haraldskær Mose. Dronning Gunhild blev ofret for mere end 2.000 år siden og holdt fast med kroge, så hun ikke kunne undslippe sin triste skæbne.

Den faste udstilling indeholder også masser af arkæologiske fund fra Vejle egnen og masser af billeder fra Vejles udvikling. De faste udstillinger indeholder blandt andet en udstilling om arbejdet på den tid hvor folk flyttede til byen for at arbejde på fabrikker med mere, Vejles kulturliv “Efter Fyraften” og Vejles natteliv i nyere tid.

Museet er ikke et traditionelt museum, men der er lagt vægt på oplevelser. Museet er derfor fyldt med ny viden og ny teknologi og masser af hands- on aktiviteter for alle aldre. Det interaktive dansegulv er et kæmpe hit, hvor man kan prøve sine evner indenfor forskellige klassiske dansearter.

En del af den faste udstilling

 

Legemuseum for de mindste

Kulturmuseet indeholder også et lille legemuseum for familiens yngste. Temaet er Vejles industrielle udvikling. Børnene kan prøve bomuldsvægten, styre en kran eller kravle i stilladser. Legemuseet indeholder også muligheden for at høre en række historier fra Vejle, fortalt af børn. For de lidt større børn har den 8 meter lange gravekasse måske mere interesse. Her kan de med metaldetektor og graveske lede efter skjulte skatte.

 

Særudstillinger

Kulturmuseet har en række løbende særudstillinger, som er værd at besøge. Hold øje med de aktuelle særudstillinger på kulturmuseets hjememside.

.

0-6 ÅR6-12 ÅR Voksen
Gratis

Spinderigade 11, Vejle, Denmark