Den Tilsandede Kirke

Den Tilsandede Kirke

Den Tilsandede Kirke

Sct. Laurenntii Kirke blev formentlig bygget i slutningen af 1300-tallet. Dengang var den områdets største kirke. Sandet havde det dog med at søge mod kirken. Vejen til kirken og kirkegården blev tilsandet. Og i 1795 havde så meget sand lagt sig omkring kirken, at det ikke var muligt at vedligeholde den. Gudstjenester i kirken måtte ophøre i 1795. Siden har mere og mere sand søgt mod området ved kirken. I dag er kirken begravet af klitter og kun kirketårnet stikker op.

Det er muligt at komme op i kirketårnet om sommeren, hvor der sælges billetter til dette ved den nærliggende kiosk. Ved kiosken er også en legeplads samt borde og bænke.

Skt. Laurentius er en katolsk helgen. På latin betyder hans navn “den beærede”. Han var de søfarendes og de fattiges beskytter. Han blev født i Spanien omkring år 230. Legenden fortæller, at han efter pavens død fordelte skatterne til de fattige. Dette var dog imod kejserens befaling. Og derfor blev han henrettet. Henrettelsesmetoden var dog særdeles pinefuld. Han blev placeret på en stegerist og blev langsomt stegt. Skt. Laurentius har sat spor i mange danske kirker, blandt andet i Roskilde Domkirke, 

Skagen fik sit byvåben helt tilbage i 1535. Risten foroven i Skagens byvåben repræsenterer den rist Skt. Laurentius blev stegt på. Derudover er der en fisk i byvåbnedet samt købstadens motto: “Voris Hob Thill Gudt Allen”, som betyder “Vort håb til Gud alene”.

.

0-6 ÅR6-12 ÅR 13-19 ÅR Unge VoksenVoksen
Under 100 kr

Skagen Klitplantage, Skagen, Denmark