Fredensborg Slot og Slotspark

Fredensborg Slot og Slotshave

Fredensborg Slot og Slotspark

Du har helt sikkert ofte set Fredensborg Slot på tv. Det er her mange store begivenheder i kongehuset afholdes og her mange udenlandske statsoverhoveder modtages. Og så er det her Dronning Margrethe holder til om foråret og efteråret.

Året rundt kan du se slottet udefra. Og ikke mindst gå en tur i den fantastiske Fredensborg Slotshave – et af de største barokanlæg i Danmark. I juli måned kan du se slottet indefra og Den Resreverede Have, som er kongefamiliens private have.

Fredensborg Slot og Den Reserverede Have

Fredensborg Slot blev oprindeligt bygget som et lystslot for Frederik d. 4.. Slottet stod færdigt i 1722 og Fredensborg Slotskirke i 1726. Slottet indeholder en række ikoniske sale og værelser, herunder blandt andet Kuppelsalen og Barokspisestuen. På Fredensborg Slot har der været tradition for at udvalgte gæster har udført indskriptioner på slottets ruder. Du kan blandt andet finde Churchills underskrift skåret ind i en af ruderne.

Den reserverede have er kongefamiliens have året rundt. Dog med undtagelse af juli, hvor besøgende kan besøge haven ligesom der også tilbydes rundvisninger på slottet. Det er gratis at besøge Den reserverede Have i juli. Rundvisningerne på slottet koster penge. I den Reserverede Have kan du se kongefamiliens mange haveanlæg. Børn vil elske labyrinten i den fjerne ende af haven. Tag også et kig ind i prinsernes gamle legehus.

Fredensborg Slotshave

Nyd en gåtur langs de smukke alléer, nyd udsigten over Esrum Sø, oplev Nordmandsdalen og oplev de store gamle træer. Fredensborg Slotspark er stor og et perfekt sted at gå en lidt længere tur. En tur til Fredensborg Slot bør inkludere Nordmandsdalen, Brede Allé med kig til slottet på den ene side og Esrum Sø til den anden side og en gåtur langs slottes forside. Ved Slotshavens sydvestligste hjørne finder du Skipperhuset og et af Danmarks hyggeligste ishuse ned til Esrum Sø. Skipperhuset er en restaurant, der serverer dansk og nordisk inspireret mad. Om sommeren kan du komme ud at sejle med Bådfarten Esrum Sø.

I Nordmandsdalen finder du 68 sandstensfigurer, som forestiller norske og færøske bønder og fiskere.

Dronningens private have

Smuk træallé i Dronningens private have

 

Orangeriet

 

Til minde om Prins Henrik

 

 

Dronningen elsker planter og roser

 

Fredensborg Slot

.

0-6 ÅR6-12 ÅR Voksen
100-200 Kr

Slottet 1, Fredensborg, Denmark