Hald Ege Miniregnskov

Hald Ege Miniregnskov

Hald Ege Miniregnskov

Hald Ege Miniregnskov er en lille zoologisk have. Stedet har to mindre haller med dyr og planter du normalt finder i subtropiske regnskove.

Hald Ege Miniregnskov henvender sig primært til yngre børn. Der er mulighed for at klappe kaniner, marsvin og geder, se skildpadder og fugle. Her er ingen store vilde dyr. Hovedattraktionen er nok silkeaberne, der svinger sig rundt i regnskovens palmer og tovværk i den ene af regnskovshallerne. Men for de yngste plejer der at bruges mest tid ved kaninerne og marsvin, ligesom fugleredderne med de små fugleæg også kan betragtes i lang tid.

Den frodige regnskov

 

Udendørs er der gynger, kaniner, høns og geder og et fint lille haveanlæg. Der er borde og bænke hvor madpakken kan nydes, mens børnene leger.

Selvom Hald Ege Miniregnskov ikke er særlig stor, som navnet også antyder, så kan yngre børn sagtens få flere timer til at gå der. Så husk madpakken og drikkedunken. Stedet er lille og overskueligt og derfor er stedet også særligt egnet til børn, unge og voksne der gerne vil ud at opleve noget, men har det svært med for store steder. Indgangsprisen er også overkommelig for de fleste.

I regnskoven kan der købes planter og grøntsager med hjem.

En af de mange beboere i Hald Ege Miniregnskov

 

Synergi mellem oplevelsessted og social indsats

Hald Ege Miniregnskov blev oprettet i 2004 i samarbejde med Botanisk Have i Aarhus. Stedet er en kombineret turistattraktion og en beskyttet arbejdsplads for voksne som har en fysisk eller psykisk funktionsnedsættelse. Medarbejderne på stedet passer dyrene og planterne. Og så tilbyder de gerne at børn kan få lov at klappe en skildpadde eller viser med stolthed rundt.

 

Beliggende ved den gamle egeskov

Når du besøger Hald Ege Miniregnskov er det oplagt at overveje en gåtur i den gamle egeskov i Hald Ege, som regnskoven grænser op til.

.

0-6 ÅR
Under 100 kr

Egevænget 9, Viborg, Danmark