Skulpturparken Blokhus

Skulpturparken Blokhus

Skulpturparken Blokhus

Skulpturparken Blokhus

Skulpturparken  Blokhus lyder nok mest som en voksenoplevelse. Men da vi lidt tilfældigt havnede der med en 8 årig dreng og en stor baby på armen fik vi en kæmpe oplevelse, som sønnike stadig taler om. Blokhus Skulpturpark er nemlig værd at køre efter og tilbyder en oase af kunst, skulpturer og havekunst. Vi vender klart tilbage, for lillesøster skal også have den oplevelse.

 

Skulpturer

Skulpturerne er udarbejdet i mange materialer som sand, træ, granit, bronze, sten, metal og beton. Der er mange skulpturer og måske er det Danmarks største samling af skulpturer. Hver forår og sommer er der sandskulpturfestival med et specifikt tema. I 2024 er temaet Verdens Vildeste opdagelser. Tidligere temaer har blandt andet været Noas Ark og Vilde Vikinger. Du kan også se verdens største sandslot på stedet. Skulpturparken er i de smukkeste rammer med en sø, snoede stier og smukke og frodige haveanlæg. Oplev sansehaverne og betragt hele parken fra udkigstårnet.

Særudstillinger

Der er ofte særudstillinger på stedet. I løbet af 2024 kan der blandt andet opleves voksmuseum, hvor du kan “møde” Katy Perry, Brad Pitt eller Harry Potter. Der kan også opleves kopier af ikoniske monumenter som Det Skæve Tårn i Pisa, Eiffeltårnet og Frihedsgudinden i løbet af 2024. Følg med på hjemmesiden for at se hvornår særudstillingerne er tilgængelige: Forside Kulturhuset og Skulpturparken (kulturhusetblokhus.dk)

 

For de yngre generationer

Der er mulighed for at prøve at skabe sin egen sandskulptur i den store sandkasse. Der er også masser af andet sjov og leg med hoppepude, ridderborg, kæmpe skak, vippe, rutsjebane og gynger.

 

Uden mad og drikke

Caféen og orangeriet er også en fast del af oplevelsen for rigtig mange. Cafeen serverer klassikere som Blokhus-tarteletten, stjerneskud, ribbensburger og Blokhus-hapsere. Der er også børnemenuer og desserter. Tjek menuen ud her: Kulturhuset og Skulpturparken (kulturhusetblokhus.dk). Det kan være en god ide i højsæsonen at booke bord i forvejen. Caféen er lokaliseret midt i det smukkeste orangeri og en oplevelse for sig.

 

Magisk jul

Til jul forvandles parken til et magisk juleland med 2 millioner julelys. En oplevelse med lys og lyd og et stråleshow af dimensioner. Oplev Europas længste lysende juletunnel, krybbespil, julemanden, guldkareter, et gigantisk juletræ og en kyssepergola og meget mere. Det er på vores bucket list.

.

Unge VoksenVoksen
Under 100 kr

Vesterhavsvej 6, 9492 Blokhus, Danmark