Stevnsfortet

Stevnsfortet

Stevnsfortet

Besøg Stevnsfortet: En Rejse til Den Kolde Krigs Hemmeligheder

Stevnsfortet, gemt dybt inde i området ved Stevns Klint, er en tidskapsel fra Den Kolde Krig. Oplev dette underjordiske fort, der engang var en afgørende brik i Danmarks og NATO’s forsvar. Fortet var strategisk placeret som en af de første linjer i forsvaret mod en mulig øst-vest-konflikt. I dag er det en unik og autentisk ramme, hvor besøgende kan træde ind i historien.

Historien bag Stevnsfortet

I årene under Den Kolde Krig blev Stevnsfortet opført mellem 1951 og 1954 som en del af forsvarsordningen fra 1950-51. Dets primære opgave var at deltage i spærringen af den sydlige indsejling til Øresund og Køge Bugt. Sammen med Langelandsfortet skulle Stevnsfortet forhindre Warszawapagtens store flådekapacitet i Østersøen i at få adgang til verdenshavene. Dette blev blandt andet opnået ved at bevogte søminefelter mod minestrygning .

Selvom Stevnsfortet mistede sin strategiske betydning efter Berlinmurens fald i 1989 og afslutningen på Den Kolde Krig, fortsatte det med at fungere som kommando- og radarstation. Det var også hovedkvarter for “Sundets Marinedistrikt” .

Guidede Ture og Autentiske Fortællinger

Ethvert besøg på Stevnsfortet er en oplevelse. Guidede ture tager dig gennem fortets underjordiske gange, hvor du kan høre nærværende og levende fortællinger om fortets rolle, spændende begivenheder og de mennesker, der tjente her. For at opleve det underjordiske fort skal du deltage i de guidede ture. Bemærk, at den sidste tur i undergrunden afgår 2 timer før museet lukker. Så tag med ned i de dybe gange og mærk historiens sus.

Bemærk den guidede standardtur inkluderer 3 km vandring og varer 1,5 time. Derfor anbefaler vi ikke besøget for yngre børn, som nok vil forstyrre de andre deltagere på den guidede tur.

.

13-19 ÅR Unge VoksenVoksen

Korsnæbsvej 60, 4673 Rødvig Stevns, Danmark