Louisiana Museum of Modern Art

Louisiana Museum of Modern Art

Louisiana Museum of Modern Art

Siden 1958 har Louisiana været flagskib for moderne kunst. Museet er bygget ind i naturen og byder på oplevelser både ude og inde.

 

Den faste samling og de løbende udstillinger

På Louisiana kan du opleve både en samling af permanente værker samt udstillinger som løbende udskiftes. Louisianas faste samling består af værker fra 1945 og frem til i dag. Der er flest malerier og skulpturer i den faste samling. Du kan dog ikke altid se hele den faste samling. Louisiana ejer nemlig over 4000 værker. Derfor udskiftes disse værker løbende og de sammensættes på nye måder. Der er en række værker du altid kan finde. Vores favorit er Kusamas installation Gleaming Lights of the Souls, men også Giacometti salen og Jorn-rummet er et besøg værd.

Louisiana prioriterer at få plads til sine midlertidige udstillinger, hvor store internationale kunstnere udstiller deres værker. Hold øje med hvilke udstillinger der er hvornår på Louisianas hjemmeside. http://www.louisiana.dk.

Et af Louisianas udstillede værker

 

Skulpturparken

Louisianas park indeholder store naturoplevelser og 45 værkere, der alle har et vidt forskelligt udtryk. Prøv at se om du kan finde dem alle. Nogle er store og svære at overse, mens andre værker er godt gemt. Fra Nordfløjen eller Børnehuset kan du besøge Søhaven. Søhaven er værd at gå på oplevelse i.

Skulptur i Louisianas smukke park

 

Børnehuset

Børnehuset er tilegnet de 4-16 årige. I Børnehuset tilbydes en række kreative aktiviteter, som tager udgangspunkt i de aktuelle udstillinger på Louisiana. Således kan man med fordel besøge den relevante udstilling først og derefter afprøve sine egne kunstneriske evner indenfor temaet. I Børnehuset kan børn male, tegne, forme og udforske kunstneres arbejdsmetoder og udtryk. Det kan godt anbefales at tage lidt praktisk tøj på, for forvent at blive beskidt. Børnehuset byder på timevis af aktiviteter for det barn, der kan lide at fordybe sig i kreative aktiviteter i længere tid.

Børnehuset er i tre etager.

Eksempel på aktivitet i Børnehuset

 

Børnenes værker udstilles i Børnehuset

 

Mad og drikke

Bemærk det ikke er muligt at nyde medbragt mad og drikke indendørs på Louisiana. På en dag med skønt lunt vejr gør det ikke noget. Her kan madpakken nydes i museets have og skulpturpark med udsigt over Øresund. Men af egen erfaring, er det lidt en udfordring på en regnfuld februardag. Alternativet er Louisianas indendørs cafe. Her serveres finere caferetter (og dermed også i den dyre ende). Bemærk menuen til de yngste, som kun kan gøre de mindste mætte. Det kan dermed være svært at finde noget i cafeen som dit større barn eller teenager gider at spise. Med andre ord kan det anbefales at spise før man ankommer til Louisiana, hvis der er børn med i selskabet. For dem uden børn kan en lækker cafeoplevelse med udsigt til Øresund klart anbefales.

 

.

0-6 ÅR6-12 ÅR Voksen
100-200 Kr

Gl Strandvej 13, Humlebaek, Denmark